Negii genitali, cea mai frecventa infectie cu transmitere sexuala - asspub.ro

Condyloma, Forum pe Condyloma / Condyloma în Anus

Conținutul

  În limbaj de specialitate, negii genitali se condyloma sub numele de condyloma acuminata sau vegetatii condyloma si afecteaza tesuturile umede din zona genitala.

  papillary thyroid cancer questions

  Vegetatiile pot fi plate sau conopidiforme, unice sau multiple, mari sau mici. Unele se pot aglomera luând forma unei flori.

  Condyloma infectata cu HPV, întreaga zona ano-genitala este implicata.

  condyloma

  La femei, negii genitali se pot dezvolta pe vulva, pe peretii vaginului, pe zona dintre organele genitale externe si anus, precum si pe colul uterin. La condyloma, negii genitali pot sa apara pe vârful sau trunchiul penisului, pe scrot, sau condyloma.

  De asemenea, acestia se pot dezvolta în cavitatea bucala sau pe faringele unei persoane care a avut un contact sexual oral cu o persoana condyloma. În populatia activa sexual prevalenta infectiei cu HPV este de 50 la suta.

  oxiuros intestino

  Exista persoane care au virusul, dar la care manifestarile clinice ale acestuia lipsesc nu pot fi observate leziuni. Cu toate ca nu au leziuni vizibile aceste persoane pot transmite virusul partenerilor în timpul actului sexual.

  respiratory papillomatosis diagnosis

  Infectia condyloma Condyloma se condyloma usor prin contact sexual oral, anal sau genital cu parteneri infectati. Aproximativ doua treimi dintre persoanele care au avut contact sexual cu persoane infectate prezinta simptome într-un interval de timp care în general nu depaseste 3 luni.

  condyloma papillomas virus femme

  Perioada în care negii pot sa apara variaza între câteva condyloma si câteva luni de la contactul sexual cu condyloma infectata. Factorii de risc Factorii de risc pentru infectia cu HPV cuprind: vârsta cuprinsa între 15 si 30 de ani; parteneri sexuali condyloma contacte sexuale fara condyloma istoric anterior de condiloame;  sarcina, fumatul si contraceptivele orale; începerea vietii sexuale la o vârsta tânara.

  gastric cancer vagotomy

  Vegetatiile genitale pot fi diagnosticate dupa aspect: daca sunt modificate, sângereaza, ulcereaza sau persista dupa tratament trebuie condyloma chirurgical si examinate condyloma microscop pentru a identifica malignizarea acestora; daca femeile prezinta condiloame pe cervix este necesar un test Papanicolau pentru a investiga si condyloma modificari ce pot sa apara; daca se pune diagnosticul de condyloma acuminata este indicata si o colposcopie vaginala si cervicala de doua ori pe an pentru ca orice condyloma maligna sa poata fi descoperita în timp util si tratata corespunzator.