Infecția parazitară cu oxiuri — Telios

Oxiuris, Formular de căutare

  1. Город еще переживал стадию, так сказать, ферментации и напоминал сейчас гигантский муравейник, в котором грубо поворошили палкой.

  2. Oxiuriază - Wikipedia
  3. oxiuri - Traducere în engleză - exemple în română | Reverso Context

Viermii adulți de oxiuri au fost cunoscuți din antichitate. În papirusul egiptean Ebers c. În Grecia, Oxiuris c.

Ossiuriasi del Colon

Oxiurul a fost descris și oxiuris lucrările lui Avicenna Ibn Sina. În Carl Linnaeus în lucrarea sa Systema naturae, a clasat oxiurul oxiuris Vermes, numindu-l Ascaris vermicularis.

Traducere "oxiuri" în engleză

ÎnJohann Bremser a plasat oxiurii umani în genul Oxyuris, numindu-l Oxyuris vermicularis. Genul Oxiuris a fost înființat de către Rudolphi în oxiuris anumiți paraziți ai animalelor.

oxiuris paraziti v blatu simptomi

În Leach a înființat genul Enterobius, și a transferat acest vierme în el, numindu-l Enterobius vermicularis. În Johann Gottfried Bremser descoperă viermele adult de sex masculin. În Vix descoperă ouăle în regiunea perianală. În Rudolf Leuckart și trei studenți se autoinfectează oxiuris ouă de oxiuri și observă viermii oxiuris în scaunele lor două săptămâni mai târziu.

endometrial cancer is

În Friedrich Albert von Zenker observă, la autopsie, etapele de dezvoltare a larvelor în intestin și găsește masculii adulți în mucusul colonic. În Philpot arătă că larva oxiuris oul de oxiur se dezvoltată în continuare în mediul oxiuris și devine rezistentă la sucurile digestive. În Clarence F.

Infecția parazitară cu oxiuri

Graham modifică tamponul NIH înlocuind scotchul cu celofan. În Pirviniul este introdus în tratamentul oxiuris. În Pirantelul este introdus în tratamentul oxiuriazei. În Mebendazolul este introdus în tratamentul oxiuriazei.

ovarian cancer diagnosed

În Hugot descoperă a doua specie de oxiuri Enterobius gregorii care provoacă oxiuriaza la oameni. Agentul patogen.

Enterobiaza

Caracteristici morfologice[ modificare modificare sursă ] Oxiur Enterobius vermicularis. Extremitatea anterioară a oxiurului Secțiune oxiuris a oxiurului. Micrografie cu rezoluţie mare. Coloraţie cu hematoxilină și eozină. Săgeţile indică crestele laterale. Oxiuriaza la om este cauzată de oxiurul Enterobius vermicularis Linnaeus, ; Leach,un parazit cunoscut încă din antichitate.

A fost descoperită în prezent o a doua specie oxiuris Enterobius gregorii Hugot,care provoacă oxiuriaza la oameni.

Meniu de navigare

Oxiurii sunt helminți care fac parte din încrengătura nematodelor. Sunt viermi rotunzi și albi sau albi gălbui cu dimensiuni mici, cu extremitatea anterioară înconjurată oxiuris o proeminență oxiuris veziculară striată, în care pătrunde lichidul perienteric, denumită buton cefalic aripi cefalice și care are rolul de a fixa parazitul de mucoasa intestinală a omului.

Oxiurii au două creste laterale aripi laterale longitudinale care permit oxiuris ușoară a acestor paraziți pe secțiuni anatomopatologice. Aparatul digestiv este compus dintr-un esofag muscular de tip rabditoid cu un bulb esofagian posterior caracteristic, intestin și rect, care se deschide la exterior prin anus. Gura este înconjurată de trei buze capabile de a se retracta în corp asigurând o fixare solidă la mucoasa intestinală a omului.

Oxiurii sunt reprezentați de două specii, Enterobius oxiuris și Enterobius gregorii, care oxiuris disting prin caracteristicile masculului înzestrat cu oxiuris spicul la extremitatea posterioară.

Masculul Enterobius vermicularis măsoară 0,9—3,8 mm în lungime și 0,1—0,2 mm în diametru, în timp ce masculul Enterobius gregorii, măsoară 1,3—2,8 mm în lungime și 0,1—0,2 mm în diametru.

Infecția parazitară cu oxiuri Infecția cu oxiuri oxiuroză sau oxiuriază este foarte întâlnită, atât în rândul copiilor, cât și al adulților și afectează toate categoriile sociale. Ce este infecția oxiuris oxiuri? Oxiurul Enterobius vermicularis, alături de recent descoperitul Enterobius gregoriieste un oxiuris nematod parazit mic, de aproximativ 1 cm lungime, rotund, alb-gălbui, care trăiește la suprafața mucoasei colonului ființelor umane. Oxiuriaza este o boală larg răspândită pe tot globul, afectând toate clasele sociale.

Totuși, principalele diferențe țin de lungimea și forma spiculului unic și ornamentația cuticulară.